KK SIXT PRIMORSKA V FINALE ZA OSVOJITEV 18. POKAL SPAR

Košarkarji Sixt Primorske bodo branili slovenski pokalni naslov. V sobotnem polfinalu so s 87:76 ugnali 20-kratnega pokalnega prvaka Petrol Olimpijo in si priigrali finalno vstopnico. Za lovoriko 18. Pokala Spar se bodo v nedeljo ob 16. uri pomerili z zmagovalci obračuna med Helios Sunsi in Hopsi s Polzele.

Koprski tigri v domači Areni Bonifika, v kateri ta konec tedna poteka finalni turnir, tekmecem niso dopustili niti najmanjših možnosti za uspeh. Pot do tretje zmage na četrtem medsebojnem dvoboju sezone so si vztrajno tlakovali vseh 40 minut in s kolektivno igro uspeli zatreti vse napade Ljubljančanov.

V prvem polčasu je bil obračun tesno izenačen, po vrnitvi na parket pa so izbranci Jurice Golemca pet točk naskoka po prvem polčasu (40:35) hitro nadgradili. Po slabih dveh minutah je namreč izjemno borbeni in nepopustljivi Marjan Čakarun povišal že na 46:35. Tudi v nadaljevanju so gostitelji izkoriščali širši in bolj raznovrsten nabor igralcev ter bili gospodarji dogajanja na parketu. Ob koncu 25. minute je v izdihljajih napada Žan Mark Šiško zadel trojko za plus 16 (54:38), nato pa so s soigralci prednost rutinirano zadržali.

V dresu Sixt Primorske se je med strelce vpisalo devet igralcev, največ točk pa so dosegli Marko Jagodić Kuridža (19 točk, 6 skokov, 4 podaje; indeks 26), Šiško (16 točk, 12 podaj, 4 skoki; indeks 23) in Čakarun (16 točk, 10 skokov; indeks 21).