OB POMOČI PARTNERJEV S KITAJSKE BO UP PREJELA 1.000 ZAŠČITNIH MASK

Solidarnost s Kitajske ob pandemiji koronavirusa sta Univerzi na Primorskem (UP) izkazali partnerska institucija Tehniška Univerza Ning Bo in Kitajska regija Ning Bo, ki sta v ta namen donirali 1.000 zaščitnih mask. 

Konfucijeva učilnica je s podporo Fakultete za humanistične študije Univerze  na Primorskem  vzpostavila tvorno sodelovanje s Tehniško univerzo v Ning Bo na Kitajskem. Dogovarjamo se za skupne raziskovalne projekte in vzpostavitev Slovensko-kitajskega raziskovalnega centra.

Žal pa je vse vzpodbudne načrte sodelovanja med našimi ustanovami v zadnjih mesecih zavrla svetovna pandemija. Kitajski partnerji iz mesta Ning Bo so se odzvali in v znak prijateljstva izkazali  solidarnost.  V pomoč pri obvladovanju grozeče okužbe z virusom so Univerzi na Primorskem poslali zaščitne maske, najbolj iskano in dragoceno zaščito pred boleznijo po vsem svetu. Njihovi strokovnjaki za obvladovanje pandemije namreč zagotavljajo, da prav zaščitne maske najbolj zanesljivo zaustavijo širjenje bolezni.

Kitajski izraz za krizo (Wéijī 危机) vsebuje tudi pomen “priložnost”. To je torej čas, ki nam daje priložnost, da svoje vrednote in cilje temeljito premislimo. Kitajski kolegi in prijatelji so UP s svojim dragocenim darilom izkazali globoko naklonjenost in ponudili priložnost za vzpostavljanje čvrstih vezi med našima visokošolskima ustanovama v bodočnosti.