OSEBJE SBI PRI SVOJEM DELU ŽE UPORABLJA VIZIRJE; UP PREDALA ŠE 50 ZAŠČITNIH MASK

Osebju Splošne bolnišnice Izola so že na voljo plastične zaščitne maske, ki so jih s 3D tiskalnikom natisnili v Laboratoriju za interakcijo človek - računalnik Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Skupaj s 50 maskami je bilo pretekli teden predanih tudi 65 vizirjev za zaščito obraza, novih 15 pa jih bo predanih še ta teden. Slednje osebje bolnišnice že uporablja, medtem ko plastične maske, ki so jih sicer preizkusili in potrdili njihovo ustreznost, hranijo za zahtevnejše posege, pri katerih je potrebna večja stopnja zaščite pred infekcijami.

S tiskanjem plastičnih zaščitnih mask, katerih model filtra zagotavlja 99,99-odstotno učinkovitost,  smo se na Univerzi na Primorskem že konec marca pridružili iniciativi Zaščitimo Slovenijo.  

Novica povzeta po spletni objavi Primorskih novic. 

Na naslovni fotografiji: Anesteziologu v SBI Blažu Pečku so zaščitno opremo predali rektorica prof. dr.  Klavdija Kutnar, dr. Matjaž Kljun, predstojnik Laboratorija za interakcijo človek-računalnik UP FAMNIT ter doktorska študenta Cuauhtli Campos in Nuwan Attygale.  Foto: Vera Sabić

Druge foto: dr. Matjaž Kljun