VABILO K SODELOVANJU: KOLIKO SMO DEJANSKO AKTIVNI V ČASU OD IZBRUHA COVID-19?

V zadnjem mesecu je naš vsakdan močno spremenila prisotnost novega koronavirusa in sprejetje varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja le-tega. 

Spremenjene dnevne rutine so med drugim prav gotovo spremenile našo raven udejstvovanja v telesnih dejavnostih in količino sedenja. Medtem ko ostajamo doma, je marsikomu verjetno težje najti motivacijo in priložnosti za telesno dejavnost, saj domače okolje nudi veliko priložnosti za sedeče vedenje.

Z namenom boljšega razumevanja vpliva samo-izolacije zaradi širjenja nove bolezni na telesno dejavnost Slovencev vas vabimo k ponovnemu izpolnjevanju spletnega 

Vprašalnika o spanju, sedenju in telesni dejavnosti.

Morda ste vprašalnik že izpolnjevali konec lanskega leta – za kar se vam zahvaljujemo in vas vnovič vabimo k sodelovanju. Namreč ravno primerjava rezultatov prvega in ponovnega izpolnjevanja nam bo razkrila vpliv današnjih spremenjenih razmer na raven udejstvovanja v telesnih dejavnostih. Izpolnjevanje je anonimno.

Ohranjanje zdravega življenjskega sloga, ki med drugim vključuje dovolj gibanja, je izrednega pomena za zdravje in dobro počutje, še posebej v teh stresnih časih. Ostanimo telesno dejavni in s tem ohranimo močan imunski sistem in vedrega duha! 

Nekaj namigov, kako ostati aktiven v času od izbruha novega virusa, najdete v priloženem letaku Svetovne zdravstvene organizacije.

Ostanite zdravi!


UP FVZ & UP IAM & Innorenew CoE
prof. dr. Nejc Šarabon, dekan UP FVZ