Po uspešni lanskoletni sezoni so v košarkarskem klubu Sixt Primorska z novinarsko konferenco napovedali izredno zanimivo prihajajočo sezono, ob tem pa predstavili kar nekaj novitet v klubu. Direktor kluba Matej Avanzo je predstavil nov inovativen sistem prodaje kart z dobrodelno noto.

Smisel celotnega projekta je, da vsak, ki bo preko našega kluba kupil sezonsko vstopnico, cena je dosegljiva za vsak žep in je 70 evrov, bo polovico tega zneska prispeval k projektu Botrstvo. In vsak, ki bo kupil dnevno vstopnico, dnevne vstopnice so 6 in 7 evrov, bo prispeval 30% k projektu Botrstvo.

Pomen sodelovanja, predvsem pa razloge za povezovanje športa in dobrodelnosti pa je predstavila predstavnica projekta Botrstvo Anita Ogulin.

Mi se pravzaprav vsak dan srečujemo in rešujemo težke zgodbe slovenskih družin, predvsem otrok in mladih. Ni enostavno, je težko. Predvsem je težko otrokom in mladim, ki imajo nek potencial, nimajo pa možnosti njegovega razvoja. Ki ima jo vizijo, oziroma želijo imeti otroštvo kot ga imajo vsi otroci in imajo pogoje zanj. Zato je silno pomembno, da združujemo te energije, dobre misli in seveda dejanja, da tem otrokom omogočimo enake možnosti, kot tistim, kjer strašim zmorejo in imajo.

Košarkarje bomo videli tudi v novi barvni podobi. In kakšni so razlogi za ta korak? Zakaj smo se odločili za to barvno spremembo je razlog predvsem v tem, da sta to barvi lokalnega okolja. Rumena in modra sta barvi Kopra, barvi krasita Mestno občino Koper in bilo je kar veliko želja lokalnega prebivalstva, da bi se obrnili v to barvno kombinacijo.

Novost na dresih pa je tudi besedilo dr. Leva Svetka – Zorina v verzih primorske himne Vstajenje Primorske in dokaz, da z vstajenjem primorske košarke v klubu Sixt Primorska mislijo še kako resno. Pričakovanja in odnose v ekipi pa sta orisala trener Jurica Golemac:

V bistvu smo slab mesec skupaj, naredili smo vse, kar smo hoteli, imamo veliko novih igralcev. Poskušamo jih kar se da hitro spraviti skupaj. V klubu smo zadovoljni z ekipo. Smo srečni, da smo pripeljali vse tiste, ki smo jih hoteli pripeljati in zadržali vse, ki smo jih hoteli zadržati.

…in novi kapetan Alen Hodžić.

Kar se tiče igralcev, mislim, da smo se zelo dobro povezali, z nekaterimi se poznamo od prej, z ostalimi se spoznavamo. Mislim, no, vem, da so vsi fantje zelo v redu, tako da ne bo nobenih problemov z odnosi med nami.

Ekipi Sixt Primorska želimo uspešno sezono, o zanimivostih povezanih s klubom in tekmami pa vas bomo obveščali tudi na UP Budi.