Študentska organizacija Univerze na Primorskem pod okriljem Študentske organizacije Slovenije ter skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru in z lokalnimi študentskimi klubi, v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« ponovno organizira krvodajalsko akcijo. 

Primorski študentje bodo lahko kri darovali 8. in 9. oktobra 2018 med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). “Vse študente pozivamo, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje krvi in častijo 1/2 litra, s čimer rešujejo življenja,” na akcijo vabi Sandra Verdev, vodja projekta na Primorskem in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo ob malici prvih sto darovalcev prejelo tudi simbolično darilo.

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica (Oli burger) in iz Portoroža pri Univerzi na Primorskem Fakulteti za turistične študije – TuristIca (UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7:30, zadnji ob 10. uri. V torek je organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred UP FTŠ ob 9:20).

Prijava za brezplačen prevoz je možna preko spletnega obrazcaDonator in izvajalec prevoza je Taxi Port.

Facebook dogodek: Klik