Pedagoška fakulteta pripravlja v Tednu Univerze na Primorskem od 12. do 16. marca različne dogodke. Med njimi na fakulteti izpostavljajo predavanje, okroglo mizo in delavnico visokošolskih učiteljev in študentov magistrskega študijskega programa druge stopnje Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, ki so se osredotočili na temo iskanja zaposlitve. Udeležencem bodo podali ključne informacije, ki jim bodo v pomoč pri iskanju želene službe v času, ko ni več vseživljenjskih poklicev.

Na Pedagoški fakulteti (UP PEF) visokošolski učitelji in sodelavci razvijajo tudi področje izobraževanja odraslih in razvoj kariere. S tem namenom v Tednu Univerze na Primorskem organizirajo različne dogodke, ki so namenjeni tako študentom, ki se bodo kmalu soočili z iskanjem prve zaposlitve, kot vsem drugim, ki so v postopku iskanja službe, ter tistim, ki bi jo radi zamenjali.

V ponedeljek, 12. marca 2018, bo ob 15.00 na UP PEF predavanje Hitro do službe – kako vas delodajalci dojemajo na razgovoru in kako razmišljajo o vas?, ki ga bo izvedla dr. Sara Brezigar, strokovnjakinja s področja strateškega upravljanja s človeškimi viri.

V torek, 13. marca 2018, UP PEF v sodelovanju s ŠOUP Akademijo pripravlja okroglo mizo na temo Zaposljivost in razvoj kariere. Potekala bo od 17.00 v Študentskem centru Univerze na Primorskem (ŠCUP). Gostje okrogle mize dr. Dejan Hozjan, dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, dr. Beno Arnejčič in Tjaša Kodelja bodo razpravljali o sodobnem razvijanju kariere, saj nov koncept zaposljivosti zahteva od posameznika drugačen pogled na sebe, svoje izobraževanje in poklicno pot. Odpirajo se vprašanja, kako postati in ostati zanimiv za delodajalce ob spremenljivem dogajanju na trgu dela. Udeleženci okrogle mize bodo pridobili koristne informacije o iskanju zaposlitve, v času ko ni več vseživljenjskih poklicev.

Ostali dogodki pedagoške fakultete v Tednu Univerze na Primorskem so objavljeni na spletni strani UP PEF.

Po okrogli mizi bo sledila delavnica Naučimo se uporabljati metodo »elevator pitch« pri iskanju službe, ki jo bosta izvedli dr. Maja Mezgec in dr. Nina Krmac. »Elevator pitch« je v svetu uveljavljena metoda hitrega sporočanja informacij. Njena uporabnost se odraža tudi na področju iskanja zaposlitve, ko morajo kandidati v kratkem času prepričati bodočega delodajalca, da so najboljši za razpisano delovno mesto. Z delavnico se bodo udeleženci naučili prav slednje.

Andreja Sopič, UP PEF

Dogodki UP PEF v Tednu UP 2018