Na Kariernem centru Univerze na Primorskem so v okviru Kariernih zgodb novembra gostili nekdanjo šefinjo protokola Republike Slovenije, Ksenijo Benedetti.

Gospa Benedetti se je rodila v Kopru, kjer je preživela tako otroštvo kot mladost. Osnovno šolo je obiskovala v Semedeli,  nato pa je šolske klopi žulila na koprski Gimnaziji. V srednješolskih letih je je bila dejavna v glasbenem bandu Bela čokolada, v katerem je igrala klaviature.

Študentska leta so jo popeljala v Ljubljano. Tam je študirala muzikologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po uspešno zaključenem študiju se je vrnila na Obalo, saj je svojo prvo zaposlitev pričela v Avditoriju Portorož, kjer je bila vodja kulturne dejavnosti. Po sedmih letih je odšla novim izzivom naproti. Kot vodja protokola je svojo poklicno pot nadaljevala v portoroškem podjetju Metropol Group, d. d., vse do leta 2000, ko je bila imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije, kjer je bila  do septembra 2018.

Od 1. oktobra 2018 je Benedettijeva  predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, 17. januarja pa se bodo pod njeno taktirko v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem pričela predavanja na Akademiji za poslovni protokol v Ljubljani, kjer so za prvi, zimski termin, zapolnili vsa mesta. Več o karierni in življenjski poti gospe Ksenije Benedetti si lahko ogledate v videu.