UP FTŠ Turistica in La Popsi d.o.o. vabita na predavanje La Popsi: start-up zgodba, ki bo v sredo, 21. 11. 2018, ob 10. uri v Veliki predavalnici na Fakulteti za turistične študije -Turistici Univerze na Primorskem, Obala 11a, 6320 Portorož.

O predavanju:

Neža Mlakar, soustanoviteljica podjetja La popsi d.o.o. in diplomantka na Fakulteti za turistične študije – Turistici Univerze na Primorskem (UP FTŠ), nam bo predstavila start-up zgodbo podjetja La Popsi d. o. o., ki izdeluje naravne sladoledne palčke (ti. popsicles) iz skrbno izbranih sestavin, pri katerih sadje s posebnim načinom zamrzovanja ohrani vitamine, okus in mehko strukturo. Podjetje se je letos predstavilo tudi v priljubljeni oddaji »Štartaj, Slovenija!«. Neža nam bo povedala zgodbo o uspehu, predstavila poslovni plan, proizvodnjo, prodajo in marketing ter sezonske izzive, s katerimi se s poslovno partnerico, obenem tudi prijateljico, srečujeta.

O predavateljici:

Neža Mlakar je v razgibanih letih po diplomi na UP FTŠ, ko je svojo karierno pot začela čez lužo, ostala zvesta sanjam in najboljši prijateljici Karmen Meze, s katero sta vedno vedeli, da bosta nekoč počeli nekaj skupaj in v tem uspeli. Kot vse mlade mamice sta želeli narediti nekaj zdravega za svoje otroke in tako sta prišli na idejo o zdravih sladolednih palčkah. Začeli sta preizkušati različne recepte in tako sčasoma »popsike« ponudili tudi na trgu.

Prosijo, da zaradi lažje organizacije vašo morebitno prisotnost sporočite na: mariana.rodela@fts.upr.si.

 

Vabljeni!