Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je od 4. do 22. oktobra 2018 izvedla zbiralno akcijo za zapuščene živali Obalnega zavetišča. Po zaključku akcije, ki so se jo udeležili tako študentje in zaposleni celotne Univerze na Primorskem kot tudi lokalno prebivalstvo, so organizatorji zbrane stvarni pripeljali v Obalno zavetišče za živali v Sv. Antonu.

4. oktobra, ko obeležujemo svetovni dan varstva živali, kar je tradicija že od leta 1931, je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem na pobudo visokošolske sodelavke dr. Marine Volk začela zbiralno akcijo za zapuščene živali Obalnega zavetišča.

Živali so namreč človekovi najbližji prijatelji, ravnanje z njimi pa je – kot je vedel že Immanuel Kant – odsev naših medčloveških odnosov. Če parafraziramo Dostojevskega, lahko rečemo tudi, da se razvoj civilizacije meri po tem, kako dobro ta ravna z živalmi. Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem so zato na ta dan začeli z dobrodelno akcijo zbiranja hrane za mačke in živali ter odrabljenih rjuh, brisač in odej, ki bodo zavržene živali pogrele v zimskem času.

Zbrane stvari je skupina organizatorjev s predstavniki Študentskega sveta Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete 23. oktobra predala Obalnemu zavetišču za živali, kjer so bili obiska zelo veseli. Študentje so obisk izkoristili še za eno dobrodelno delo, in sicer so se z zapuščenimi psi sprehodili po bližnji okolici.

Vsak paket hrane bo prišel v pravi gobček in vsaka odeja bo pogrela eno zapuščeno žival, zato se organizatorji akcije zahvaljujejo vsem sodelujočim.