Del dva tedna trajajoče poletne univerze, ki jo organizira Azijsko evropska fundacija (ASEF) že 22. leto zapored, se bo letos odvil tudi na Univerzi na Primorskem Fakulteti za turistične študiji – Turistici (UP FTŠ) v Portorožu. Letošnja tema »Sustainable Tourism: Youth Driven Green Growth« je še posebno aktualna za študente in mlade, ki sodelujejo na poletni univerzi, ter edinstvena izkušnja zanje, da predlagajo rešitve za izzive trajnostnega turizma.

Med 14. 9. in 17. 9. 2018 se bo na UP FTŠ odvijal del Poletne univerze ASEFU22, na kateri bodo letos razpravljali o trajnostnem turizmu. Sodelovali bodo študenti in mladi iz celega sveta, ki se bodo prek praktičnih vaj, predavanj in skupinskih raziskav bolj poglobljeno seznanili s tematiko in delili svoje izkušnje.

ASEFU22 se bo osredinila na tri dimenzije trajnostnega razvoja: ekonomska, družbena in okoljska. Udeleženci se bodo na praktičen način srečevali s preprekami trajnostnega turizma, in se naučili, kako jih prepoznati. Prek treningov, delavnic, predavanja in študijskih tur po Sloveniji in Hrvaški bodo še bolj poglobili razumevanje tematike, ki jo pokriva projekt. Rezultate bodo predstavili tudi ustreznim deležnikom ter na vladnih srečanjih, med drugim tudi na ministrskem vrhu ASEM.

Na UP FTŠ bodo tako udeleženci poslušali predavanja naših strokovnjakov, in sicer:

  • Dejan Križaj: »Introduction to the Slovenian and Global Tourism Innovation Field«
  • Igor Jurinčič: »Carrying Capacity Assessment and Sustainable Tourism Development in the Protected Areas of Nature«
  • Irena Weber: »Come to Piran – There’s Nothing Here & Walking Art«

Poleg predavanj se bo na UP FTŠ v petek, 14. 9. 2018, odvil tudi Azijsko-evropski kulturni večer, udeleženci pa bodo obiskali tudi Grand Hotel Bernardin ter sečoveljske Soline. Program je pripravila Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper.