Dobrodelni projekt za Zvezo prijateljev mladine mednarodno priznane fotografinje Urške Košir se zaključuje v Kopru z razstavo nasmejanih obrazov, ki bodo na ogled dober mesec, in slavnostnim dogodkom 8. marca v avli palače Armerija Univerze na Primorskem.

Najbolj nasmejan umetniški in dobrodelni projekt je tokrat že drugič osvojil Slovenijo. Pred tremi leti je pritegnil pozornost starih in mladih ter v nasmejanem duhu združil vso Slovenijo. Letošnja akcija se je otvorila z razstavo na Krakovskem nasipu, pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana in nadaljevala z razstavami po največjih trgovskih središčih v Celju in Ljubljani, sedaj pa se slavnostno zaključuje v Kopru, na Univerzi na Primorskem, ki tovrstno razstavo gosti že drugič.

Več informacij o projektu na spletni strani Naj nasmeh in FB-strani Naj nasmeh.

Razstava je na ogled v pustnem mesecu nasmejanih ust od 1. februarja do 9. marca 2018 vsak delovni dan med 8. in 16. uro. Zaključni dogodek za javnost in sodelujoče bo 8. marca 2018, na dan žena, v avli palače Armerija Univerze na Primorskem na Titovem trgu 4 v Kopru.

V okviru razstave se bodo zvrstile tudi nekatere delavnice za otroke. Vsa zbrana sredstva projekta Naj nasmeh II bodo namenjena za pomoč otrokom Zveze prijateljev mladine Moste – Polje v okviru projekta Volja vselej najde pot. Do tega trenutka se je s pomočjo dobrih donatorjev nabralo že skoraj 4000 evrov.

Naj nasmeh - Vasilij Žbogar
Foto: Naj nasmeh.

V letošnjem letu so se vabilu k sodelovanju ponovno odzvali mnogi znani Slovenci in Slovenke: Alenka Godec, pevka z žametnim glasom in prav posebnim nasmehom; Vasilij Žbogar, najbolj nasmejan slovenski jadralec, olimpijec, večkratni dobitnik kolajn na velikih športnih tekmovanjih in diplomant Fakultete za management Univerze na Primorskem; Jernej Tozon, glasbenik in član skupine Čuki, ki z nasmehom topi predvsem ženska srca; Demeter Bitenc, nasmejana starosta slovenskega filma in igre; Savina Atai, ki večinoma hodi z navzgor privihanimi ustnimi kotički; nasmejana plesalka in plesna novinarka Barbra Drnač s hčerko Terezo, ki nasmehe izvablja s slastnimi in zdravimi recepti v priljubljeni kuharski oddaji; Betka Šuhel Mikolič, nasmejana voditeljica in športna motivatorka ter Irena Yebuah Tiran, operna pevka z najbolj bleščečim nasmehom daleč naokrog.

V letih 2014 in 2015 so bili Portreti razstavljeni v vseh največjih slovenskih mestih in otrokom na koncu prinesli 5000 evrov. Akcijo sta že leta 2014 kot častni pokroviteljici podprli Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Koper, kot partner je pristopila Univerza na Primorskem, sredstva pa so prispevala mnoga ugledna podjetja in posamezniki. Svoj obraz so posodili znani Slovenci, kot recimo Alya, Ana Klašnja, Janja Pušl, Nika Kljun, Nina Wabra Jakič, Mitja Okorn, Pia Zemljič, Rebeka Dremelj, Sebastian Cavazza, Seku Mady Conde in Uroš Perić. Načelno podporo projektu Naj nasmeh je takrat izrazil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.