Predstavitev filma Nedokončano: Olimpijsko mesto

Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem bodo študentke in študenti oddelka Komuniciranje in mediji v četrtek, 25. maja 2017, v okviru predmeta Grajeno okolje in komunikacija pod mentorstvom doc. dr. Boštjana Bugariča ter ob pomoči režiserja Yilmaza Vurucuja in arhitektke Tine Cotič predstavili dokumentarni film Nedokončano: Olimpijsko mesto. V ospredje filma stopa tematika investitorskega urbanizma s predstavitvijo nedokončanega objekta Solis v Kopru.

V filmu se avtorji sprašujejo o vplivu nedokončanih objektov in stopnji osveščenosti javnosti glede stanja propadajočih nedokončanih objektov v slovenskem prostoru. Nikoli dosežen idealizem javno zasebnega partnerstva mesta Koper se kaže v nedokončanem »olimpijskem« Solisu, v katerem so že prisotni osnutki olimpijskega bazena, prostorov za javno upravo in hotela. Ostaja podirajoča se novogradnja, Einstürzende Neubauten. Mesto so ljudje, zato je odnos prebivalcev posebej pomemben, saj Solisova zgodba ni osamljen primer nedokončanosti. Meščani sprejemajo propadle investicije kot nekaj samoumevnega, živijo v sožitju z njimi.
Kaj je torej mesto, v katerem živimo? smo mesto res tudi ljudje?

Novinarska konferenca bo v četrtek, 25. maja 2017, ob 11. uri, v sejni sobi UP FHŠ, Titov trg 5, Koper. Premiera filma in razgovor z avtorji bosta v četrtek, 25. maja 2017, ob 19.30 uri v atriju UP FHŠ, Titov trg 5, Koper. Vabljeni!

Pri projektu so sodelovali: avtorji Maja Muhič, Špela Razpet, Andreja Cergol, Marina Zijan, Domen Miklavec, Lea Stroj, Ana Mlakar, Alexandra Zaman, Eva Križaj in Rebeka Bratož Gornik ter mentorji doc. dr. Boštjan Bugarič, Tina Cotič in Yilmaz Vurucu.

Oddelek Komuniciranje in mediji, UP FHŠ