Vaterpolisti Univerze na Primorskem so začeli s tesno zmago nad tekmeci z Univerze v Beogradu

Včerajšnji prvi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki ga gosti Olimpijski bazen Žusterna v Kopru, je prinesel veselje domači ekipi Univerze na Primorskem, ki je na izjemno izenačenem dvoboju z 11:10 premagala ekipo Univerze v Beogradu. Uspešni sta bili še študentski ekipi Univerze v Splitu in Univerze v Lyonu.

Dvoboj med ekipama domače in beograjske univerze je bil zadnji na torkovem sporedu, a je bilo nanj vredno čakati. Domačini so tekmo začeli zelo dobro in povedli že po vsega dvajsetih sekundah z golom Milana Jaćimovića. A to ni zmedlo srbske ekipe, ki je izenačila v tretji minuti in v nadaljevanju držala stik s Primorci, ti pa so po zaslugi Vida Nagliča četrtino dobili s 3:2.

V drugi četrtini so imeli pobudo igralci Univerze na Primorskem in dvakrat vodili z dvema goloma prednosti (4:2, 5:3), nato pa sta za Beograjčane zadela Stefan Marković in Ognjen Šćepanović in izid poravnala na 5:5. Domača ekipa je na pritisk odgovorila odlično in 15 sekund pred koncem polčasa znova prešla v ospredje, potem ko je Nejc Potočnik izkoristil dolgo podajo svojega vratarja in hladnokrvno zadel za izid polčasa (6:5).
Ekipa Univerze na Primorskem. Foto: UŠZP.

Ekipa Univerze na Primorskem. Foto: UŠZP.

Primorska zasedba je drugi polčas začela tako, kot je končala prvega. Znova je bil v središču pozornosti Potočnik, ki je po podaji z desne povišal na 7:5. A to ni ustavilo beograjske ekipe, ki je v manj kot minuti zadela dvakrat in znova izenačila, Univerza na Primorskem pa se je znova znašla v kritičnih trenutkih in z golom Reneja Černeke po treh četrtinah vodila z 9:8.

Ko so nato Primorci dobre štiri minute pred koncem povišali na 10:8, je kazalo na njihovo zmago, a so borbeni Beograjčani znova pokazali svoj karakter, dosegli dva zaporedna gola in sedem sekund pred iztekom izenačili na 10:10. A njihovo veselje je bilo kratko, saj so domačini dobro izkoristili preostali čas in z golom Potočnika vsega sekundo pred iztekom slavili z 11:10.
Ekipa Univerze v Beogradu. Foto: UŠZP.

Ekipa Univerze v Beogradu. Foto: UŠZP.


»Rad bi čestital svojim fantom, ki so se borili do konca. Čeprav smo vodili praktično vso tekmo, pa bi se ta lahko končala tudi z zmago srbske ekipe, ki se je znova izkazala za težkega tekmeca. Za naslednje tekme si želim, da bi se igralci točno držali mojih navodil. Menim, da imamo najboljši »sidraški« dvojec na prvenstvu, tako da bi morali manj streljati na gol in več igrati na ta igralca,« je po tekmi povedal vodja primorske ekipe Blaž Ćeklić, tudi sam nekoč uspešen igralec Vaterpolo kluba Koper in član slovenske državne reprezentance.Tekme bodo potekale vsak dan do vključno sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro, njihov razpored pa je objavljen na uradni spletni strani pokala. Ogledati si jih je mogoče brezplačno. Vse tekme, na katerih bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, se bodo začele ob 21. uri.