UŠZP: V SPOMLADANSKI SEMESTER BODO ZAJADRALI Z VERONIKO IN TINO

Tudi v spomladanskem semestru bodo na Univerzitetni športni zvezi Primorske  (UŠZP) nadaljevali s serijo javnih pogovorov z vrhunskimi slovenskimi športniki. Tokrat bodo gostili najboljši slovenski jadralki Tino Mark in Veroniko Macarol. Fenomenalni dekleti, ki sta že lani izpolnili normo za Olimpijske igre, bodo gostili v torek, 26. februarja ob 19. uri.

Peta izvedba 'Večerov z vrhunskimi športniki' bo ponovno v znamenju ženskega spola in obenem tudi vodnih športov, kar je razumljivo. Univerza na Primorskem se namreč nahaja ob morju, zato  je paleta mokrih športnih aktivnosti v lokalnem okolju zelo pestra. Poleg jadranja so v Slovenski Istri popularne tudi vodne športne panoge še vaterpola, veslanja, kajakaštva, plavanja, potapljanja, ribolova in kajtanja.

S Tino Mark in Veroniko Macarol, ki sta se šele pretekli teden vrnili s tekme svetovnega jadralskega pokala na Floridi, bodo na sedežu UŠZP prihodnji torek govorili o jadranju, pripravah na nastope, delovnih navadah, službah in študiju, zadnjih Olimpijskih igrah v Riu ter o prihodnjih v Tokiu, zapluli pa bodo tudi v umetniške vode.    

Trenutno najboljši slovenski jadralki se sicer lahko pohvalita z medaljami s svetovnega in  evropskega prvenstva v nujnem jadralnem razredu 470 ter tudi z zmago na tekmi svetovnega pokala. Konec lanskega leta pa sta za svoje uspehe dobili še največje domače priznanje – bili sta namreč izbrani za slovenski športnici leta v ekipni kategoriji. 

Vabljeni torej v torek, 26. februarja, ob 19. uri, v prostore Študentskega centra na Čevljarski ulici 27 v Kopru. Dogodek bo kot običajno odprt za javnost, vstopnine ne bo.