WORLD DESIGN TALK V MESTNI HIŠI V LJUBLJANI

Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, skupaj s Svetovnim oblikovalskim združenjem (WDO), organizira World Design Talk v Mestni hiši v Ljubljani. To so pogovori o oblikovanju, ki potekajo na različnih lokacijah po svetu. Tema letošnjega dogodka v Ljubljani je “SUSTAINABLE CITIES AND COMMUNITIES”, s katerim želimo podpreti uveljavitev Agende 2030 in trajnostnega cilja #11, »Sustainable cities and communities«.

Dogodek World Design obravnava lokalne izzive z globalnim pomenom - kot so hitra urbanizacija, podnebne spremembe in migracije - z vidika oblikovanja. Prispevki svetovnih oblikovalskih pogovorov utemeljujejo zavedanje o pomenu trajnosti in spodbujajo trajnostno porabo in proizvodnjo ter tako prispevajo k doseganju ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj do leta 2030.

Študenti in sodelavci UP so vljudno vabljeni tudi na otvoritev razstave trajnostno zasnovanih oblikovalskih projektov, ki so jih ustvarili študenti ter mentorji Fakultete za dizajn ter partnerskih fakultet združenja GIDE ( Group for International Design Education).

Program dogodko je objavljen na: http://www.fd.si/wdt-svetovni-oblikovalski-pogovor/

.