KC UP: DELAVNICA MOKSIBUSTIJE - MOKSANJA

Na Kariernem centru Univerze na Primorskem ponujajo tudi vsebine, ki niso namenjene zgolj dijakom, študentom in diplomantom, pač pa širši javnosti. Gre za vsebine vseživljenjskega učenja, v okviru katerih so organizirane različne delavnice. V torek, 15. januarja, so v centru gostili terapevtko naravnega zdravja Darjo Mežan, ki je izvedla delavnico moksibustije oziroma moksanja. 

Moksibustija je oblika starodavne toplotne terapije, ki z gretjem stimulira določene točke telesa. Je del tradicionalne kitajske medicine. Uporablja se jo za odpravljanje različnih zdravstvenih težavah. Za izvajanje terapije je potrebna t.i.  moxa oziroma "moksa". Gre za cigari podoben zvitek iz divjega pelina, pomešanega z različnimi zelišči, s katerim terapevt segreva telo, da se očisti nakopičene sluzi.  Več o opisani obliki zdravljenja je zapisano na spletni strani terapevtke Mežan: http://srediscezdravja.si/.

Prispevek o včerajšnji delavnici, ki sta ga pripravila Anja Curk Repič in Damjan Muhič, pa si lahko ogledate v naslednjem videu.