KK SIXT PRIMORSKA: V ARENI BONIFIKA VISOKO PADEL TUDI BORAC

Tudi drugi preizkus v tem tednu na domačem parketu so košarkarji Sixt Primorske opravili več kot z odliko. Izjemni torkovi zmagi na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar proti Krki (83:55) so 48 ur kasneje dodali še zmago v Ligi ABA 2. Borac iz Čačka so tigri ugnali s 97:71.

V soboto, 12. fenruarja, sledi še tretja zaporedna tekma v Areni Bonifika, ob 18. uri bo na Obali gostoval aktualni slovenski prvak, moštvo Petrol Olimpije.

Po izenačenih uvodnih 10 minutah so se na začetku druge četrtine z dvema zaporednima trojkama Tadeja Fermeta gostitelji hitro oddaljili na 10 točk naskoka (26:16). Za tem je Nejc Zupan s prav tako zaporednima uspešnima metoma izza polkroga dvakrat povišal na +13 (29:16, 32:19), po košu in dodatnem prostem metu zaradi nešportne osebne napake tekmecev pa je na začetku 17. minute Ivan Marinković svojo ekipo popeljal že na 16 točk naskoka.

Za tem je izbrancem Jurice Golemca nekoliko pošla osredotočenost, kar so gostje iz Čačka s pridom izkoristili. Do glavnega odmora so zaostanek zmanjšali na manj kot tretjino, potem ko je s sireno Ilija Đoković s svoje polovice zadel za 46:41.

Izjemen met je dodobra razhudil tigre, ki so se hitro vrnili na parket in v drugih 20 minut krenili vidno motivirani. Po dobrih treh minutah se je zasedba iz Čačka še približala na 51:57, nato pa so v ospredje stopili rumeno-modri. Do sredine 34. minute so tekmecem dopustili vsega dve točki, na drugi strani pa jih sami v tem času dosegli 18 in zmagovalec je bil odločen.

S 15 točkami je bil v dresu Sixt Primorske na koncu najboljši Marinković, po 13 točkami pa sta dala Lance Harris in Marko Jagodić-Kuridža. Slednji je k temu za indeks 27 primaknil še osem skokov in tri podaje ter se na lestvici najučinkovitejših posameznikov regionalnega tekmovanja znova povzpel na sam vrh (povprečni indeks 23). Odlično sta soigralce zaposlovala tudi oba organizatorja igre – Žan Mark Šiško je 12 točkam dodal osem podaj, v ekipo pa se je izvrstno vklopil novinec Corin Henry, ki je k uspehu dodal po sedem točk in podaj.

S 14 zmagami na 15 tekmah Sixt Primorska še naprej zanesljivo vodi na lestvici Lige ABA 2. Najbližji zasledovalci, košarkarji skopskega MZT-ja in sarajevskih Sparsov pred zadnjimi sedmimi tekmami rednega dela tekmovanja zaostajajo za štiri zmage. V končnico, ki se bo začela s polfinalom, bo napredovala najboljša četverica. Ob tem tigri v dosedanjem delu sezone v Areni Bonifika še niso klonili. Skupno so na dosedanjih 29 tekmah vpisali kar 25 zmag.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Čestitke igralcem za izjemno osredotočenost. Za pripravo na tekmece nismo imeli veliko časa, a naša osredotočenost in energija sta bili pravi. To pokaže tudi končna razlika. Znova se moram zahvaliti navijačem, ki so nas podpirali. Upam, da se bo to nadaljevalo tudi v soboto v državnem prvenstvu, ko v Areno Bonifika prihaja Petrol Olimpija."

Ivan Marinković, košarkar Sixt Primorske:
"Prebili smo do pomembne zmage v boju za prvo mesto po rednem delu Lige ABA 2. Drugi polčas smo odigrali veliko bolj zbrano kot prvega in zasluženo zmagali. Časa za slavje ni, že v soboto nas čaka nova tekma."