Informativni dogodek za izmenjave v tujini

V ponedeljek, 10. decembra 2018, se je odvil že tretji v nizu dogodkov Turistica exChanges you! – LIVE. Študenti Fakultete za turistične študije – Turistice Univerze na Primorskem (UP FTŠ), ki so bili na izmenjavi v tujini ter tuji študenti, ki so ravno na izmenjavi pri njih, so delili svoje izkušnje tistim, ki se za izmenjavo zanimajo ter predstavili svoje izkušnje na evropskih univerzah.


V velikem številu so se jim pridružili študenti, ki si želijo na izmenjavo in tako spoznali možnosti, ki jih ponuja ERASMUS+ program ter pridobili koristne informacije za študij in življenje na Erasmus+ partnerskih univerzah po Evropi. UP FTŠ Turistica trenutno deluje v Erasmus+ in Ceepus shemah mednarodnih izmenjav. Univerza na Primorskem sodeluje tudi z univerzami izven EU, kot na primer San Diego State University (ZDA), Ball State University (ZDA), Indiana (ZDA), SUIBE (Kitajska), JAIST (Japonska), Queensland University (Avstralija) in drugimi.


Izmenjave študentom omogočajo rast na osebnem razvoju, dragocene življenjske izkušnje, spoznavanje novih kultur in sprejemanje novih izzivov, ki jih nedvomno lahko unovčijo pri iskanju zaposlitve po končanem študiju. Poleg vse večjega števila naših študentov, ki se odpravijo na izmenjavo, je v porastu tudi število tujih študentov, ki se odločijo, da bodo del študija opravili na naši fakulteti. Tudi slednji so sodelovali na dogodku in študentom predstavili svoje destinacije.