KK SIXT PRIMORSKA: NA PRVEM GOSTOVANJU V DOMŽALAH BOLJŠI ZA 45 TOČK

Košarkarji Sixt Primorske so se brez večjih težav prebili do 15. zmage v regionalni Ligi ABA 2. Na gostovanju v Domžalah so tamkajšnje Helios Sunse odpravili z 109:64. Ista tekmeca si bosta nasproti stala že v soboto, le da bo tedaj obračun štel za točke državnega prvenstva.

Domžalčani so se vodilnemu moštvu regionalnega tekmovanja zoperstavili v okrnjeni zasedbi, že po treh minutah pa so ostali še brez nekdanjega košarkarja Sixt Primorske, Nikole Gajića, ki se je poškodoval ob trku s tekmecem. Na drugi strani koprski tigri na uvodu niso blesteli. V prvih osmih minutah so kljub odprtim metom iz igre zadeli le štirikrat iz 13 poskusov, a prvih 10 minut kljub temu zaključili z visokim vodstvom 24:9.

V drugi četrtini se je Helios Sunsem uspelo nekoliko približati, še najbolj dobre tri minute pred odhodom na glavni odmor, ko je Miroslav Pašaljić s trojko zaostanek znižal na 29:36. Jurica Golemac je tedaj nemudoma segel po minuti odmora, po kateri so njegovi izbranci iz minute v minuto le še povečevali svojo prednost.

V dresu Sixt Primorske je bil s 24 točkami najboljši Lance Harris (indeks 26). S 14 in sedmimi skoki mu je sledil Ivan Marinković (indeks 20), 13 jih je dodal Tadej Ferme.

Z novo zmago koprska zasedba še naprej suvereno vztraja na samem vrhu lestvice Lige ABA 2. Na 16 tekmah je izgubila le enkrat, pred najbližjimi zasledovalci pa ima pred zadnjimi šestimi tekmami štiri zmage prednosti. V polfinale bodo napredovale najboljše štiri ekipe rednega dela.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Čestitke fantom za zelo profesionalen odnos na igrišču. Zaigrali so tako, kot je potrebno na vsaki tekmi – osredotočeno, s pravim fokusom in energijo. Časa za počitek ni veliko, že čez dva dneva se znova srečamo."

Lance Harris, košarkar Sixt Primorske:
"Za nami sta dve težki pokalni tekmi s Krko ter obračuna z Borcem in Petro Olimpijo. V Domžalah smo si želeli ostati v enakem ritmu in prikazati enak obraz kot na preteklih preizkusih. V drugem polčasu smo se razleteli po igrišču in ta del tekme odigrali res odlično."