Komunikacijsko druženje in draženje

V Tednu Univerze na Primorskem, ki letos zaokrožuje 15. obletnico ustanovitve, bodo v ponedeljek, 12. marca 2018, ob 16.30 na sedežu Univerze na Primorskem združili moči študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ), Sekcija komunikatorjev omrežne skupine 05 Društva za odnose z javnostmi Slovenije (PRSS) in Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP).
Jernej Čopi. Foto: Ensol 360.

Jernej Čopi. Foto: Ensol 360.

Ob 16.30 bo prisotne pozdravil direktor UIP Dorijan Maršič in nadaljeval s predstavitvijo uspešnega podjetja Ensol 360, ki je svojo pot začelo kot zagonsko podjetje (START-UP) prav v UIP. Direktor podjetja Jernej Čopi, tudi finalist izbora Mladi manager 2017, bo povedal, kako so se z učinkovitimi rešitvami, tudi pri komuniciranju, pozicionirali v svetovni vrh na področju postavljanja karting stez. Po predstavitvi bo potekala razprava, na kateri bodo sodelovali študenti Oddelka medijski študiji UP FHŠ.

Za uspešno komuniciranje je ključno povezovanje teorije in prakse, zato bo dogodek namenjen tudi neformalni izmenjavi izkušenj med predstavniki, ki v podjetjih in ustanovah skrbijo za odnose z javnostmi in komuniciranje, ter študenti.

UIP dogodek organizira v sodelovanju z Agencijo SPIRIT v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018–2019«.Drugi del srečanja, ki se bo pričel ob 18.00, bo obarvan s humanitarno noto. Študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji UP FHŠ bodo izvedli dražbo fotografij, posnetih pod mentorstvom prof. dr. Ernesta Ženka. V objektive ujeti motivi bodo v avli palače Armerija razstavljeni do 19. marca 2018. Častni pokrovitelj razstave je rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič.
Študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji UP FHŠ. Foto: Ernest Ženko.

Študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji UP FHŠ. Foto: Ernest Ženko.

Zbrana sredstva na dražbi bodo namenjena Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper – PetKA, v katerem lahko otroci in mladi pridobijo pomoč in podporo pri različnih socialnih in učnih stiskah.

Dogodek je odprt za javnost, zato ste vljudno vabljeni vsi, ki vas zanima področje komuniciranja v podjetništvu, in vsi, ki ste pripravljeni podpreti trud študentov pri ustvarjanju boljše družbe.

Več informacij o dogodku: svetovalka za odnose z javnostmi na UP Mirella Baruca (040 457 510, mirella.baruca@upr.si) ter koordinatorki regijskih srečanj PR05 pri PRSS Anita Leskovec (041 780 270) in Jana Blaškovič (040 849 749).