Konfucijeva učilnica Koper up tudi letos nastopila na Primorskem sejmu

Sodelavci iz Konfucijeve učilnice Koper Univerze na Primorskem so se tudi letos udeležili Primorskega sejma, ki se je letos že štiriindvajsetič zapovrstjo odvijal med 25. in 29. majem v Areni Bonifika v Kopru. Pester in zanimiv program so pripravili za obiskovalce vseh starostnih skupin, že čez mesec dni pa bodo šolarjem v okviru poletne šole na Debelem rtiču razkrili vse očarljivosti magične Kitajske.

Tako so si starejši lahko ogledali najrazličnejše dokumentarne filme o pomembnih kitajskih mestih in bogati kitajski kulturi. Poleg lepo okrašene stojnice s kitajskimi simboli, slikami in knjigami, ki so pričali o raznolikosti kitajske kulture, sta kitajski učiteljici prikazali obred pitja čaja. Nad okušanjem zelenega čaja pa so bili navdušeni tudi otroci, ki so poleg barvanja mask pekinške opere in zapisovanja svojega imena v kitajščini spoznali najrazličnejše tradicionalne igre, kot so džiandzi, kitajski šah, weiči …

Posebej veseli pa so bili obiska osnovnošolcev iz Šmarij, ki so se zavzeto lotili barvanja mask, svoje spretnosti pa preizkusili tudi v kaligrafiji in tradicionalnih kitajskih igrah.

»Kdor ni uspel obiskati razstavnega prostora KUK UP na Primorskem sejmu, pa je vljudno vabljen, da nas obišče na sedežu na Titovem trgu 4 v Kopru, kjer izvajamo delavnice, tečaje, seminarje in druge dogodke, povezane s kitajsko kulturo in jezikom. Še posebej vabimo otroke, saj se bližajo poletne počitnice, ko naša učilnica organizira nepozabno poletno šolo, ki se bo tudi letos odvijala v čudovitem naravnem okolju na Debelem rtiču od 26. junija do 1. julija,« poziva sinologinja Tjaša Vilotič iz KUK UP.