Na Univerzi na Primorskem se je začela Poletna šola francoščine

Univerza na Primorskem v sodelovanju s Centre International de Formation Européenne CIFE iz Nice (Francija) organizira Poletno šolo francoščine »Université d'été de la Mer Adriatique – Interculturalité et migrations en Europe«. Aktualno temo bodo predstavili strokovnjaki z različnih področjih, tako z UP kot iz Francije. Poletne šole, ki bo trajala ves teden, se bo udeležilo 10 študentov, od tega jih je 5 iz Slovenije, 3 iz Francije, 1 iz Španije in 1 iz Rusije.

Na današnji otvoritvi so udeležence nagovorili rektor UP, prof. dr. Dragan Marušič, dekanja UP Fakultete za humanistične študije, prof. dr. Irena Lazar, predstavnik Mestne občine Koper (MOK), Timotej Pirjevec, in direktorica CIFE, Marie-France Perdigon. Pester enotedenski program, ki vključuje tudi spoznavanje Obale in sprejem pri županu Občine Piran, Petru Bossmanu, bo koordiniral vodja Poletne šole na UP, mag. David Bizjak.
Rektor UP prof. dr. Dragan Marušič in vodja poletne šole mag. David Bizjak. <span style="color: #999999;">Foto: Alen Ježovnik.</span>
Dekanja UP FHŠ prof. dr. Irena Lazar. <span style="color: #999999;">Foto: Alen Ježovnik.</span>
Predstavnik MOK Timotej Pirjevec. <span style="color: #999999;">Foto: Alen Ježovnik.</span>
Program Poletne šole francoščine je dostopen na tej povezavi.