Najbolj oddaljeno gostovanje sezone je pod streho

Koprski vaterpolisti, med katerimi je večina študentov,  nadaljujejo z nastopi v prvem delu tekmovanja A2 Triglav regionalne vaterpolo lige. Tokrat so gostovali v srbskem Nišu, kjer so sicer doživeli poraz, a so vsaj opravili z najbolj oddaljenim gostovanjem prvega dela tekmovanja.

Ekipa Vaterpolo društva Koper Primorska je v 7. krogu prvega dela tekmovanja gostovala v jugovzhodni Srbiji, natančneje v Nišu. Potem, ko so na zadnjih dveh tekmah primorski vaterpolisti zelo slabo začeli srečanje, pa so tokrat v dvoboj vstopili odlično. Prvo četrtino so kar presenetljivo dobili, ne da bi prejeli niti en gol.

Toda zaradi tega nepričakovanega zaostanka so se že v drugi četrtini Srbi razjezili, zaigrali so na polno in hitro preobrnili potek dogodkov v bazenu na Čairu. Razlika na semaforju je nato le še naraščala in sicer v prid domačinov. Nais je bil na koncu dvoboja boljši od Koprčanov z 12:5 (0:1, 5:1, 3:1, 4:2). Za Vaterpolo društvo Koper Primorska sta Lorenzo Zadeu in Simon Berce dosegla po dva gola, Aleksa Dimitrijević pa je zabil enega.

» Prvo četrtino smo začeli »super«, potem pa smo pričeli nizati napake. Velika večina prejetih golov je bila plod naših napak, žoga nam pogosto ni hotela v domačo mrežo. Zadeli smo namreč precej okvirov vrat,  našim centrom pa tudi z idealnih pozicij nekajkrat ni šlo. Kljub končnemu rezultatu nas srbski vaterpolisti niso nadigrali, bolj smo sami krivi za poraz,« so o tekmi v Nišu povedali v koprskem taboru po povratku z dolge poti.

Koprske vaterpoliste sedaj v soboto 8. decembra v Kranju čaka povratna tekma polfinala Pokala Slovenije, v soboto 15. decembra pa še zadnja domača tekma rednega dela II. Jadranske lige, ko v 8. krogu A2 TRVL na Bonifiko prihaja Galeb iz Makarske.