Vaterpolo društvo Koper Primorska osvojil Pokal Slovenije!

     Ekipa Vaterpolo društva Koper Primorska je osvojila pokal Slovenije, potem ko je v finalu v novem koprskem olimpijskem bazenu premagala Kamnik s 14:5. Koprski vaterpolisti, med katerimi je veliko študentov Univerze na Primorskem, so po koncu finala več kot zasluženo  dvignili v zrak zmagovalni pehar.

Koprski vaterpolisti so brez težav prišli do prve lovorike po preoblikovanju kluba v Vaterpolo društvo Koper Primorska. Od prve minute finala so naši fantje pokazali svojo kakovost, povsem nadigrali nasprotnike in sredi druge četrtine že vodili z 9:1. Tekma je bila tedaj že odločena, velja pa dodati, da se je v zgodovini vseh slovenskih kolektivnih športov z žogo zelo redko zgodilo, da bi bila že po prvih minutah kakovostna razlika med finalistoma tako očitna. Ob visoki prednosti domačinov je nato zbranost igralcev obeh ekip v tretji četrtini precej popustila, v zadnjem delu igre pa so gledalci, ki so se zaradi koprske premoči že začeli dolgočasiti, videli pravi ognjemet zadetkov, kot se za finale tudi spodobi.

»Zaradi premora v Jadranski ligi smo se lahko osredotočili izključno na to tekmo in se pripravili na nasprotnika. Od začetka smo stopili na plin, igrali s polno paro in zasluženo zmagali, je povedal VD Koper Primorska Rok Crnica, ki je kljub poškodbi kot pravi kapetan stisnil zobe, da bi pomagal moštvu. 

»Startali smo zelo dobro in potem je bilo vse lahko. Diktirali smo ritem in na koncu le dočakali, da smo po dolgem času osvojili kakšno trofejo. Delamo lepo po načrtih. V Jadranski ligi se nam je res doma pripetil en kiks, a bomo to že nadoknadili nekje v gosteh, potem pa nas čaka domače prvenstvo in boj za naslov državnega prvaka,« pa je bil po koncu finala zadovoljen predsednik Vaterpolo društva Koper Primorska Dušan Lončarević.    

Pokal Slovenije je Koprčanom izročil predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije Boštjan Tušar, slavje igralcev in navijačev pa je trajalo še dolgo v noč.