Predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike

Europe Direct Koper - Capodistria v sodelovanju s Centrom za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem vabi na predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike, ki bo potekala 9. novembra v Študentskem centru Univerze na Primorskem. Na njej bodo predstavljene priložnosti, ki jih program ponuja mladim, in izkušnje mladih, ki so se programa že udeležili.

Namen dogodka je informirati mlade o možnostih koriščenja programa Erasmus za mlade podjetnike. Gre za program izmenjave podjetnikov, ki ga sofinancira Evropska unija. Mladim ponuja možnost, da delajo skupaj z izkušenim podjetnikom (MSP) v drugi državi Evropske unije na poslovnih projektih ter tako izpopolnjujejo podjetniška znanja in veščine, ki jih potrebujejo za vodenje lastnega podjetja. Izmenjava v tujini lahko traja od enega do šestih mesecev in je finančno podprta s strani Evropske komisije prek izbranih posredniških organizacij.

Kljub spodbudnejšim gospodarskim kazalnikom je zaposlitvenim možnostim mladih še vedno potrebno dajati veliko pozornosti. Dogodek bo tako priložnost za mlade, da spoznajo prednosti, ki jih prinašajo neformalno pridobljene kompetence in veščine tako pri delu v lastnem podjetju kot tudi pri iskanju zaposlitve.

Predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike bo potekala 9. novembra v Študentskem centru Univerze na Primorskem (Čevljarska ulica 27, Koper) po naslednjem programu:

  • 9.45–10.00: zbiranje udeležencev.

  • 10.00 –10.15: uvodni pozdrav (Europe Direct Koper - Capodistria; Kulturno izobraževalno društvo PiNA; Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem).

  • 10.15–11.15: predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike (Sebastjan Rosa, Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem).

  • 11.15–11:45: predstavitev izkušnje s programom Erasmus za mlade podjetnike (Nika Žgur, mlada podjetnica in udeleženka programa).

  • 11.45–12.30: neformalno druženje.


Na dogodek se je mogoče prijaviti s spletnim obrazcem do srede, 8. novembra 2017.

Več informacij: Sebastjan Rosa, Univerza na Primorskem, T: +386 5 663 77 87, @: sebastjan.rosa@upr.si.

Partnerji dogodka: Europe Direct Koper - Capodistria, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Erasmus za mlade podjetnike, Univerza na Primorskem.

Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem