Pričakovana gneča prvega študijskega dne

V ponedeljek, 1. 10.  je bil prvi dan novega študijskega leta, ki se je začel s Pozdravom brucem na koprskem Titovem trgu. Tam so pripravili poseben program, številne stojnice pa so ponujale marsikaj, tudi okusne sveže krofe.  

Gneča se je z osrednjega mestnega trga postopno premaknila v fakultete Univerze na Primorskem (UP) in tudi v Študentski  center Univerze na Primorskem (ŠOUP), ki pa je bil skoraj premajhen, saj se je vrsta študentov vila še zunaj po Čevljarski ulici. Tudi na Univerzitetni športni zvezi Univerze na Primorskem (UŠZP) so bili marljivi, z aktivnostmi pa bodo nadaljevali tudi v naslednjih dneh.

»Na posebnem pultu UŠZP v Študentskem centru so na razpolago študentom, da si podaljšajo članstvo in da si prek programa Zdrava zabava zagotovijo brezplačno rekreacijo, Vabijo jih, da sodelujejo v Univerzitetnih ligah in na drugih aktivnostih skozi vso leto. Ob tem pa tudi posebej vabijo nove študente in tiste, ki še niso bili člani UŠZP, da se sedaj včlanijo,« je pojasnila Ana Kocijančič, koordinatorka športnih vsebin pri UŠZP.

Študentom na pultu UŠZP ponujajo informacije in jih seznanjajo z novostmi, kot je na primer nov rekreacijski termin za vadbo floorballa. Poleg tega jih pozivajo k sodelovanju v Čisti desetki in k nastopom v raznih ligah.

Naval je bil na prvi študijski dan res velik, vendar je primerljiv z lanskim in zato tudi pričakovan. UŠZP je zjutraj  postavila svoj ločen pult, da bi obenem razbremenila sosede iz ŠOUP-a. Velja še dodati, da je letos prisotnih veliko tujih študentov ('Erasmuscev') in da gnečo pričakujejo vse do konca tedna.