Prijave na 12. natečaj Podjetna Primorska 2018 le še do 15. maja

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2018” že 12. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode.

Kategorije natečaja 1. "ACADEMIC START-UP – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorske", ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,

 2. "START-UP OPTIMIST", ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in

 3. "START-UP ACCELERATOR NAVIGATOR", ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.


Cilji natečaja • Spodbujanje podjetništva, podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu med študenti, raziskovalci, pedagoškimi delavci ter neizkušenimi ali izkušenimi podjetniki.

 • Identifikacija najboljše podjetniške ideje in posledično ekipe z namenom olajšanja podjetniških začetkov ter možnosti ustvarjanja novih zaposlitvenih možnosti v regiji.

 • Povezovanje gospodarstva v regiji s perspektivnimi kadri (akademska sfera in širše), ki imajo dobre poslovne ideje in rešitve.

 • Komercializacija znanja, nastanek novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up in spin-off podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju.


Novosti letošnjega natečaja • Izvedba prilagojenega programa za finaliste v kategoriji »START-UP NAVIGATOR«, kjer bo ob zaključku natečaja organizirana predstavitev pred investitorji

 • Pretekli zmagovalci v katerikoli od kategorij natečaja v zadnjih 3 (treh) letih po tem pravilniku niso upravičeni do prijave na natečaj.

 • Okrepljeno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, ki so ponovno prepoznale pomen sodelovanja s podjetniškim podpornim okoljem. Občina Izola se pridružuje s posebnim denarnim skladom za prijavitelje iz Občine Izola, Mestna občina Koper pa s podporo pri organizaciji natečaja.


Nagradni sklad


Nagrade bodo podeljene delno v gotovinskem izplačilu, delno v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih in  drugih storitev ter enoleten brezplačen najem poslovnih prostorov v Inkubatorju. Nagradni sklad letos znaša 37.000 EUR in sicer:

 • Start-up Academic  - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem:  1. nagrada 4.000, 2. nagrada 2.500, 3. nagrada 1.500 EUR.

 • Start-up Optimist: zmagovalec prejme nagrado v vrednosti 4.000 EUR.

 • Start-up Accelerator Navigator:  Za prijavitelje, ki bodo izbrani med finaliste bo na voljo strokoven mentorski program, ter organizirana predstavitev pred investitorji.

 • Posebna nagrada Občina Izola: nagradni sklad v vrednosti 10.000 EUR za finaliste iz Občine Izola.INFO DAY 2.0
PREDSTAVITEV NATEČAJA PODJETNA PRIMORSKA 2018


Zaradi velikega povpraševanja bo ponovno organizirana
predstavitev natečaja, na kateri bodo udeleženci dobili podrobne informacije in navodila za prijavo.


Predstavitev bo v ponedeljek, 14. 5. 2018, od 15. do 17. ure.


 

Imate dobro idejo in ne veste kako bi jo realizirali?

Z nasveti, ki jih ponujamo na UIP-u in znanjem, ki ga prijavitelji pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja, je pot do zastavljenih ciljev lažje dostopna.

Pridite in izvedeli boste več!

Program:
15:00 – 15:30 Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 in podpornega podjetniškega okolja UIP Univerzitetnega inkubatorja Primorske in Agencije SPIRIT.
Dorijan Maršič, mag. Andrej Medved, Lara Pirc
15:30 – 16:00 Predstavitev podrobnosti natečaja Podjetna Primorska 2018 ter navodila za prijavitelje, mag. Andrej Medved.
16:00 – 17:00 Odgovori na vprašanja.