REKTOR UP SPREJEL USPEŠNE ŠPORTNIKE, ŠTUDENTE UP

Danes je rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič sprejel športnice in športnike, ki so v zadnjih tednih več kot uspešno zastopali barve UP doma in v tujini. Kljub temu, da UP ne sodi med večje evropske univerze, imajo prav športniki veliko zaslug, da se dober glas o univerzi širi daleč naokrog in zato zadnje čase vabila iz tujine kar dežujejo.    

Študentke in študenti UP so v zadnji dveh mesecih na domačih državnih univerzitetnih prvenstvih osvojili zlate medalje v tenisu, badmintonu,  biljardu in celo v dvigovanju uteži,  košarkarji 3x3 pa so se s srebrnimi kolajnami vrnili z mednarodnih ASA iger v Izraelu. Poleg tega se je prejšnji teden skoraj 100-članska ekipa UP udeležila Istrskega maratona, futsal reprezentanca Univerze na Primorskem pa je sodelovala na mednarodnem malonogometnem turnirju v Varaždinu.

Zato se je športnicam in športnikom rektor danes zahvalil, poudaril, da je Univerza na Primorskem ponosna nanje ter jim obenem ponudil podporo za v bodoče. Že v bližnji prihodnosti namreč najboljše košarkarje UP čakajo še tri pomembna tekmovanja. Udeležili se bodo prestižnega mednarodnega univerzitetnega turnirja v ruski prestolnici Moskvi, Evropskega univerzitetnem prvenstvu v košarki, ki bo v Portu, ter Evropskem univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3, ki bo potekalo v poljskem Poznanu. Odbojkarji na mivki bodo pa obiskali mednarodni turnir v Salzburgu in najbrž tudi podobno prireditev v Mestrah.

Višek športne sezone za UP pa bosta obe evropski univerzitetni prvenstvi, ki jih bodo v Kopru gostili poleti. Med 20. in 27. julijem bosta namreč na sporedu Evropski univerzitetni prvenstvi v vaterpolu in v odbojki na mivki.

Tekst: Sandi Jerman

Foto: Mirella Baruca

Foto: Mirella Baruca