Ruski akademik prof. dr. Vladimir Kvint je postal častni doktor Univerze na Primorskem

Danes je rektor UP prof. dr. Dragan Marušič na pobudo Fakultete za management podelil naziv častni doktor Univerze na Primorskem ruskemu akademiku prof. dr. Vladimirju Kvintu.


Naziv častni doktor Univerze na Primorskem se podeli posamezniku za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti ali za odmevne prispevke na področju krepitve medčloveških odnosov.


Prof. dr. Vladimir Kvint je svetovno znan ekonomist in strateg. Njegova poglavitna področja znanstvenega raziskovanja segajo predvsem na področje teorije strategij in teorije o globalnih razvijajočih se trgih. Je predstojnik katedre za finančne strategije in od leta 2007 predsednik Oddelka za finančno strategijo na Moskovski šoli ekonomike, članici Moskovske državne univerze Lomonosova. Leta 2010 je bil pobudnik ustanovitve Centra za strateške študije na Inštitutu za kompleksne sistemske matematične raziskave Moskovske državne univerze Lomonosova, ki ga vodi še danes. Naziv častni doktor so mu podelile univerze v ZDA, Rusiji, Albaniji, Ukrajini, Kazahstanu in Kirgiziji.


Univerzo na Primorskem je prvič obiskal oktobra 2015, ko je predstavil svojo novo knjigo z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications, ki vsebuje metodologijo in praktična priporočila za vse faze razvoja in izvajanja strategije.


Prof. dr. Vladimir Kvint je odigral pomembno vlogo pri snovanju študijskega programa Ekonomija in finance, ki se bo kot prvi skupni študijski program Univerze na Primorskem in prestižne Moskovske državne univerze Lomonosova začel izvajati v študijskem letu 2017/18.

Izr. prof. dr. Boris Kavur, doc. dr. Sonja Rutar, prof. dr. Vladimir Kvint, prof. dr. Dragan Marušič in prof. dr. Rok Strašek. <a href="http://www.fm-kp.si/Media/Default/novice/2
Ante Levaj, prof. dr. Dragan Marušič, prof. dr. Matjaž Novak in spredaj prof. dr. Vladimir Kvint. <a href="http://www.fm-kp.si/Media/Default/novice/2017/07_Julij/Castni%20doktorat%20Kvi
Prof. dr. Matjaž Novak, prof. dr. Dragan Marušič, prof. dr. Vladimir Kvint in Ante Levaj. <a href="http://www.fm-kp.si/Media/Default/novice/2017/07_Julij/Castni%20doktorat%20Kvint/_Thum