ŠOUP: MI ČASTIMO, ČASTIŠ TUDI TI?

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Radio Capris v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« organizirata že 19. krvodajalsko akcijo na Primorskem. 

Na Primorskem bo kri možno darovati od 8. do 10. aprila 2019 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). V ponedeljek in torek bo akcija potekala med 7.30 in 11. uro, v sredo pa med 9. in 11. uro. 

"Vsi tisti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Vsak krvodajalec je junak, naj bo to prvič ali stotič," na akcijo vabi Nikolina Janković, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo omogočen brezplačen prevoz, ob malici pa bodo darovalci v sodelovanju s ŠOS in Radiem Capris prejeli tudi simbolično darilo.

Brezplačen prevoz

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 8., zadnji ob 10.30. V torek bo organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9.20).

Prijava za brezplačen prevoz je možna preko spletnega obrazca. Donator in izvajalec prevoza je Taxi Port.

Več informacij glede Študentskega krvodajalskega tedna je dostopnih na spletni strani www.castimkri.si ali Facebook dogodku Častim ½ litra.