ŠOUP vabi na košarkarski derbi Sixt Primorska : Petrol Olimpija

V petek, 19. januarja, bo obračun med košarkarji koprskega KK Sixt Primorska in košarkarji aktualnega državnega prvaka, KK Petrol Olimpija. Tekma se bo začela ob 19. uri v Areni Bonifika.

Moštvo Košarkarskega kluba Sixt Primorska v sezoni 2017/18 igra odlično, kar kažejo tudi rezultati na vseh treh frontah, kjer se košarkarji, ki jih vodi glavni trener Jurica Golemac, borijo. Primorski »tigri« tako zasedajo vrh lestvic Lige Nova KBM in Druge divizije Lige ABA, po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar proti Hopsom pa so z eno nogo že na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja.

Nova težka preizkušnja Primorce čaka v petek, 19. januarja, ko na Obalo prihajajo košarkarji aktualnega državnega prvaka, Košarkarskega kluba Petrol Olimpija. Ljubljančani so dobili prvi medsebojni obračun sezone v Areni Stožice (88:77), zato bodo »tigri« še dodatno motivirani ob prihodu »zmajev« v koprsko Bonifiko.

V KK Sixt Primorska so se v sodelovanju z Univerzo na Primorskem odločili, da študentom in zaposlenim na Univerzi na Primorskem omogočijo ogled tako omenjenega slovenskega košarkarskega derbija kot tekme v nedeljo, 21. januarja, ob 18. uri, na kateri se bo do košarkarji KK Sixt Primorska pomerili s košarkarji KK Teodo Tivat, z omejenim številom brezplačnih vstopnic.

Prijave za brezplačni ogled obeh tekem zbira Študentska organizacija Univerze na Primorskem s spletnim prijavnim obrazcem do 15. ure v četrtek, 18. januarja. Vstopnice bodo na voljo na dan tekme na blagajni Arene Bonifika. S seboj prinesite osebno in študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu. Več informacij na e-naslovu: anja.curk.repic@upr.si.

Leta 2016 se je na slovenski Obali, natančneje v Kopru, začela pisati nova košarkarska zgodba primorske košarke. S povezavo že prej delujočih Košarkarskega kluba Lastovka in Košarkarskega društva KOŠ Koper je nastal Košarkarski klub Sixt Primorska. Obala ima tako po dolgih letih košarkarski klub, ki je konkurenčen na prvoligaškem nivoju. Pred sezono 2017/18 je se je klubu kot glavni trener članskega moštva primorskih »tigrov« pridružil Jurica Golemac in cilji za to sezono so še višji kot prej.