UP FTŠ: ODPRTE SO PRIJAVE NA BREZPLAČEN SPLETNI TEČAJ: TURISTIČNI MANAGEMENT UNESCO-VE DEDIŠČINE

Za vse, ki delujete na področju turizma in/ali kulturne dediščine ali pa si to zaenkrat le želite!

Portoroška Fakulteta za turistične študije – Turistica Univerze na Primorskem (UP FTŠ), članica svetovne UNESCO-ve mreže za izobraževanje na področju turizma in kulturne dediščine, vabi vse, ki so kakorkoli povezani ali simpatizirajo s turizmom in dediščino, da se prijavijo na brezplačni 6-tedenski spletni tečaj (6 modulov) in pridobijo certifikat : Turistični manager UNESCO-ve dediščine.

Lanski spletni tečaj "Turistični management UNESCO-ve dediščine" je požel velik uspeh, saj se prijavilo več kot 6.500 ljudi iz 166 držav. V drugem delu bodo strokovnjaki, mednarodni team priznanih profesorjev s področja  turizma in dediščine, v konstruktivnem in dinamičnem učnem okolju ponovno delili svoje znanje. Obeta se 6 povsem novih poglavij oziroma modulov, v katerih bodo udeleženci pridobili sveža znanja s področja komuniciranja, managementa in trženja dediščine.  

Tečaj se bo pričel 6. maja 2019 in bo potekal na vodilni platformi za brezplačno spletno izobraževanje s področij računalništva, poslovanja in upravljanja – FUN.MOOC (Masive Open Online Course). 

Dodatne informacije: 

  • tečaj bo sestavljen iz 6 modulov, ki bodo udeležencem dostopni vse do konca leta 2019; 
  • udeleženci bodo svoje znanje preverjali s pomočjo tedenskih kvizov ter drugih spletnih aktivnosti za povezovanje teorije s prakso; 
  • tečaj je organiziran v skladu z licenco Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0; 
  • udeležba na 1. delu tečaja, ki se je izvedel v lanskem letu, ni pogoj za prijavo na letošnji tečaj.

Tečaj je pripravila UNESCO-va mreža 10 univerz, ki so vodilne na področju izobraževanja za turizem in kulturno dediščino, sodelovalo pa je 25 profesorjev iz 9 držav. Mreža ima sedež na Univerzi v Parizu (Sorbona). V pedagoškem teamu so med drugimi vsebine pripravljale tudi visokošolske učiteljice na Turistici: dr. Aleksandra Brezovec, dr. Žana Čivre in dr. Petra Zabukovec Baruca. 

Predstavitev tečaja in registracija: tukaj.