UP že tretje leto zapored gostila dijake novomeške ekonomske šole

Danes so Univerzo na Primorskem obiskali novomeški dijaki in dijakinje Srednje ekonomske šole. Predstavniki članic in rektorata so mladim predstavili študij in obštudijske aktivnosti na naši univerzi ter jih seznanili z zaposlitvenimi možnostmi, ki jih imajo po zaključenem študiju.

Profesorica Lorena Ignaz, ki ni skrivala zadovoljstva nad slišanim in videnim, že tretje leto zapored združuje prijetno s koristnim. Prav zato nas vsako leto v okviru izleta obišče večja skupina dijakov, ki na srednji Ekonomski šoli v Novem mestu (EŠNM) obiskuje smeri: ekonomska gimnazija, ekonomski tehnik, medijski tehnik ali trgovec.

Da bi bile informacije, ki jih dijaki dobijo, čimbolj pristne, poskrbijo študentke in študenti naše univerze, ki jim iz prve roke predstavijo priložnosti in prednosti študija na Obali. Tudi tokrat so prav slednji poželi aplavze, prisotni pa so veliko uporabnih informacij dobili tudi od predavateljev fakultet in zaposlenih v prijavno-informacijski službi VPIS UP, Kariernem centru UP in rektoratu UP.

Po srečanju so mladi v prelepem sončnem vremenu z visokimi, skoraj poletnimi temperaturami, krenili proti Portorožu.