Komunikacijsko druženje in draženje: fotogalerija

V Tednu Univerze na Primorskem so se v ponedeljek, 12. marca 2018, na sedežu Univerze na Primorskem srečali študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ), Sekcija komunikatorjev omrežne skupine 05 Društva za odnose z javnostmi Slovenije (PRSS) in Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, d. o. o. (UIP), ter dva dogodka združili v prireditev Komunikacijsko druženje in draženje.

Prireditev je gostila Univerza na Primorskem (UP), ki prav letos zaokrožuje 15-letnico ustanovitve. Osrednja tema prvega dela je bilo uspešno podjetniško komuniciranje. Skozi zanimiv pogovor, ki je tekel med direktorjem Univerzitetnega inkubatorja (UIP) Dorijanom Maršičem in Jernejem Čopijem, direktorjem podjetja Ensol 360, smo spoznali, da so temelj uspešnega poslovanja dobre poslovne prakse, najprej pa zagotovo prava ideja. Podjetje Ensol 360 je danes namreč vodilno podjetje v svetovnem merilu na področju zabaviščnih »indoor« karting stez. Svojo zgodbo so začeli pisati kot mladi startup v inkubatorju, nato pa prilagajali svojo poslovno vizijo priložnostim, ki so jih zaznali na trgu. Danes so tako uspešni tudi zato, ker se s spremembami pravočasno soočajo in imajo zanje vedno pripravljen odgovor. Jernej Čopi je v sklepnem delu pogovora izpostavil, da si mora vsak posameznik, ki želi napisati uspešno zgodbo, znati postaviti osebne cilje, ki jih želi doseči. Pravšnji trenutek za to je zaključek leta, ko si lahko na osnovi analize lastnih želja izdelamo strategijo za njihovo uresničitev. Dobro uro dolg pogovor je kar prehitro minil.

Srečanje se je nadaljevalo v dobrodelnem duhu. Zbrani so se udeležili odprtja razstave »Tik Tak« in dražbe fotografij, ki so jo organizirali študenti magistrskega programa Komuniciranje in mediji na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem pod mentorstvom profesorja dr. Ernesta Ženka pri predmetu Vizualne komunikacije. V okviru študijskih obveznosti so študenti spoznavali fotografijo in se s projekti, ki so si jih obiskovalci lahko ogledali, tudi naučili praktičnih veščin fotografiranja.

Dogodka se je udeležil tudi rektor primorske univerze prof. dr. Dragan Marušič, ki je bil častni pokrovitelj razstave. Dražbo je izvrstno vodila izr. prof. dr. Sandra Bačić Hrvatin, končni izkupiček vseh prodanih fotografij v višini 400 € pa so študenti podarili Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper – PeTKA, v katerem nudijo pomoč otrokom in mladostnikom pri učnih in socialnih stiskah.
<span style="color: #999999;">Foto: Samanta Coraci.</span>