Danes ob 19. uri v Žusterni slovesno odprtje prvega Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu

Ljubitelji vaterpola bodo od jutri, 11. julija, do sobote, 15. julija 2017, prišli na svoj račun. V Žusterni pri Kopru bo namreč potekal prvi evropski univerzitetni pokal v tem športu, za naslov prvakov se bo med seboj pomerilo šest ekip iz šestih držav, med njimi edina slovenska z Univerze na Primorskem.


Organizator Evropskega univerzitetnega pokala je Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), pri izpeljavi tekmovanja pa ji bodo pomagale še Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Univerza na Primorskem, Mestna občina Koper (MOK), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Vaterpolo društvo Koper 1958.

Na mednarodnem turnirju v Kopru bo sodelovalo šest ekip. Edina domača predstavnica bo Univerza na Primorskem, poleg nje pa bodo tekmovale še Univerza v Splitu, Hrvaška (Sveučilište u Splitu - University of Split), Univerza v Beogradu, Srbija (Univerzitet u Beogradu), Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti, Madžarska (Budapest University of Technology and Economics), Univerza v Lyonu, Francija (Université de Lyon) in Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju, Makedonija (Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје).