Rektorica UP: "Zahvala študentom za odlično sodelovanje"

Drage študentke in študenti! 

Celotni svet se je v zadnjih dneh znašel pred novimi izzivi in tudi Univerza na Primorskem je morala hitro korenito spremeniti svoje delovanje. Ukrepe smo sprejemali hitro in jih prilagajali situaciji iz ure v uro. Pri tem je bila posebna pozornost namenjena prav vam. Vso svojo energijo smo vložili v napore, da uvedemo dodatne zaščitne ukrepe in hkrati zagotovimo nadaljnje izvajanje študijskega procesa.  

Odziv celotne univerzitetne skupnosti je bil neverjetno pozitiven. Profesorji so nemudoma začeli prilagajati način poučevanja in vključevati sodobne komunikacijske kanale, študenti pa ste to sprejeli odprtih rok. Vaša želja po avdio in videu kontaktu z učitelji, nenehni pogovori med in po predavanjih, vaše stalno individualno delo in vaša angažiranost za nadaljevanje študija v vseh razmerah me navdajajo s ponosom.  

Dokazujete, da je znanje naša skupna vrednota, ki nas povezuje. Zato nam uspeva. Prilagodljivost, požrtvovalnost in iznajdljivost zagotavljajo, da univerza deluje v čimvečjem možnem obsegu neprekinjeno. Vsega znanja ni mogoče predati preko spleta in zagotovo bodo potrebne tudi prilagoditve na ostalih področjih. A o tem nekoliko kasneje.

Danes se vam predvsem želim zahvaliti za vaš odziv in vašo angažiranost. Skupaj dokazujemo, kako močna je naša skupnost. Univerza, zahvaljujoč vsem vam, ostaja delujoč temelj znanosti in učenja.  


Hvala in ostanite zdravi.
 

Prof. dr. Klavdija Kutnar
Rektorica Univerze na Primorskem