Študentke italijanistike na FHŠ drugonagrajenke na tekmovanju mladinske književnosti

Študentke tretjega letnika študijskega programa Italijanistika na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem Arianna Božič, Lara Eler, Gaia Kavalič, Ines Haupt in Leda Petra Pitamič so pod mentorstvom prof. Livia Sossija, predavatelja mladinske književnosti, sodelovale z ilustrirano knjigo na 15. tekmovanju mladinske književnosti »Sulle ali delle farfalle e dei cigni / Auf Schmetterlings und Schwanenflügeln« (Na krilih metuljev in labodov).

Tema letošnjega natečaja je bila: »Welch heitere Freude! Quale allegria! Being simply happy! Quelle joie allègre! Kakšno veselje!« Študentke so žirijo prepričale z izvirno zgodbo o družini prašičkov in dosegle zavidljivo 2. mesto ex aequo v kategoriji univerzitetnih študentov.

Za junake zgodbe so si študentke izbrale malega prašička, ki otrokom razlaga, kateri so trenutki sreče in veselja v življenju: »Kakšno veselje, ko me mama zjutraj prebudi s poljubčkom / ko me oče zapelje v šolo / ko se v šoli naučim kaj novega / ko jem sladoled!«

Tekmovanje organizirata mesti Schwanenstadt v Zgornji Avstriji in Bordano v Furlaniji - Julijski krajini v sodelovanju z Inštitutom za mladinsko književnost Alberti iz Trsta, Kulturnim krožkom Athena/Belpasso (Sicilija) in Oddelkom za romanistiko Univerze v Salzburgu (Avstrija).

Dr. Jadranka Cergol, UP FHŠ