Tilen Genov prejel mednarodno nagrado za najboljše kratko predavanje

Evropsko združenje za kite in delfine (European Cetacean Society) je v začetku maja na Danskem organiziralo 31. Mednarodno konferenco o morskih sesalcih, na kateri so se zbrali strokovnjaki za morske sesalce iz celotne Evrope in mnogih drugih delov sveta.

Tilen Genov z Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT je za svoj nastop z naslovom Polychlorinated biphenyls (PCBs) in free-ranging common bottlenose dolphins from the northern Adriatic Sea, in relation to demographic parameters (Poliklorirani bifenili (PCB) v prostoživečih velikih pliskavkah iz severnega Jadrana v povezavi z demografskimi parametri) prejel nagrado Evropskega združenja za kite in delfine za najboljše kratko predavanje.

Tilen Genov je tudi predsednik Slovenskega društva za morske sesalce Morigenos, s katerim FAMNIT že tradicionalno sodeluje. Na letošnji 22. Mednarodni razstavi navtike Internautici je društvo, skupaj z ostalimi partnerji, za projekt Živeti z morjem prejelo nagrado za najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017.

Čestitke Tilnu Genovu in ostalim članom društva za skrb in raziskovalno delo na področju ohranjanja zdravega morskega ekosistema!