V zavihku COVID-19 in UP zbrane sprotne informacije o delovanju UP v sedanji situaciji

Univerza na Primorskem se je na situacijo, povezano z epidemijo širjenja koronvirusa v svetu, predvsem pa v neposredni sosedski državi Italiji, ki trenutno predstavlja žarišče v Evropi, promptno odzvala in vse potrebne procese prilagodila trenutnim okoliščinam. Za hitro, učinkovito in ažurno obveščanje je bil na spletni strani univerze odprt zavihek COVID-19 in UP v slovenskem in angleškem jeziku, kjer so na voljo vse nujne informacije

V njem boste našli Načrt pripravljenosti in ukrepov za delovanje v kriznih razmerah za primer izbruha bolezni COVID-19. Načrt se sproti spreminja in prilagaja glede na situacijo v okolju in veljavne ukrepe v državi. 

Navedeni so tudi ukrepi ravnanja za omejitev širjenja koronavirusa, navodila za izvajanje pedagoškega procesa na fakultetah Univerze na Primorskem, informacije za študente, ki so na izmenjavi pri nas ali v tujini, odgovori na vprašanja o poteku dela od doma, zapis o preprečevanju diskriminacije in spoštovanju pravic, kako obvladujemo stres, zmanjšujemo občutke strahu, panike in zaskrbljenosti ipd.

Zbrani so tudi pomembni kontakti na univerzi, ki bodo v pomoč tako zaposlenim kot študentom, kot tudi zunanji kontakti.