Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices na prvem koncertu novega leta gosti ameriški zbor Carthage choir iz Wisconsina.

Simfonic voices - APZ UP & Carthage Choir - letakCarthage choir, ki ga vodi dirigent Eduardo Garcia-Novelli, bo nastopil skupaj z gostitelji pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Koncert se bo odvil v ponedeljek, 22. januarja 2018, ob 20. uri v protokolarno-prireditveni Dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Zbor, ki je bil leta 1927 ustanovljen kot Carthage College A Cappella Choir, letošnjo sezono praznuje 90 let obstoja. Carthage choir, ki je nekoč izvajal izključno a cappella zborovsko glasbo sakralnega repertoarja, sedaj izvaja sakralno in posvetno glasbo različnih zborovskih tradicij. Od leta 1973 se je zbor odpravil na 15 evropskih turnej, in sicer v Avstrijo, Češko, Anglijo, Francijo, Nemčijo, Nizozemsko, Irsko, Italijo, Severno Irsko, Poljsko, Škotsko, Švico in Španijo. Letos bo zbor na evropski turneji, na katero se odpravijo vsake tri leta, obiskal Madžarsko, Slovenijo in Italijo.

Vstop na dogodek je prost, vljudno vabljeni.

Glej tudi druge prispevke v UP budi, povezane z mednarodnim ciklom vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, ki ga je osnoval APZ UP.

Projekt Simfonic voices podpirajo Javni sklad za kulturne dejavnosti RS, Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.