Igralci Vaterpolo društva Koper Primorska so odigrali prvo domačo tekmo v novem koprskem mestnem olimpijskem kompleksu, a se premiera ni iztekla po njihovih željah. Pred polnimi tribunami so Koprčani malce zatajili v napadu in proti Zadru izgubili s 5:6.

V 6. krogu A2 Triglav regionalne vaterpolo lige je Vaterpolo društvo Koper Primorska, ki letos praznuje 60-letnico organiziranega igranja vaterpola v mestu, odigralo prvo tekmo v novem bazenu na Bonifiki. Sicer so si vsi v domačem taboru močno želeli zmage, vendar pa je bilo že od prvih minut tekme očitno, da imajo koprski vaterpolisti malce več treme kot običajno.

Novega bazena, v katerem je na primer povsem drugačna svetloba kot pod  balonom v Žusterni, zagotovo še niso vajeni, najbrž pa je bila predvsem gneča na tribunah tista, ki je domače fante nehote spravila pod prevelik pritisk. Tekmo si je namreč prišlo ogledat okoli 1000 gledalcev, toliko ljudi pa se zaradi vaterpola v Kopru najbrž ni zbralo že skoraj četrt stoletja.

Zadrčani so tako bolj sproščeno in bolje začeli tekmo ter povedli kar s 3:0, Koprčani pa so prebili led šele z izjemnim golom kapetana Roka Crnice. Ko so se končno otresli začetnega pritiska, so domačini hitro izenačili na 3:3, vendar pa niso uspeli preiti v vodstvo, kar so gostje spretno izkoristili. Zadar je v tretji četrtini spet ušel na dva zadetka prednosti, v razburljivi končnici srečanja pa je koprskim vaterpolistom zmanjkal kanček športne sreče. VD Koper Primorska je tako proti VK Zadar 1952 zabeležilo tesen poraz s 5:6 (1:3, 2:1, 1:2, 1:0).

Vseeno pa je bilo po tekmi veselo, saj so se ob 60-letnici kluba na zakuski zbrali številni nekdanji igralci. Poleg tega je že med polčasom tekme Dijana Džamastagič iz Sync Swim kluba, sicer tudi študentka Univerze na Primorskem, občinstvu demonstrirala olimpijsko disciplino sinhroniziranega plavanja, prisotne pa je posebej pozdravil tudi koprski župan Boris Popovič. Slednji je predsedniku VD Koper Primorska Dušanu Lončareviču predal plaketo ob 60-letnici ustanovitve prvega koprskega vaterpolo kluba, katerega naslednik je sedanje športno društvo.

Tekst: Sandi Jerman, video-prispevek: Damjan Muhič in Anja Curk Repič.